Agenda

Januari 2022
De gemeente is begonnen met de voorbereidingen voor het realiseren van de bloemstrook/bijenlint langs de Schagerlaan!! Vorige week hebben ze de begroeiing zeer kort gemaaid en gisteren is de strook afgegraven en met zand bedekt. De meeste bloemen houden namelijk van zogenaamde arme en snel drogende grond. Het lijkt nu dus onaf en ziet eruit als een langgerekte zandbak, maar de eerste stappen zijn genomen om van de zomer -en meer nog de zomers daarna- van bloemen en insecten te genieten!

De gemeente zorgt voor zaaigoed en voor onderhoud. Het wordt het N1 bloemrijk bijenmengsel,  een zeer bloemrijk mengsel met soorten die bijzonder aantrekkelijk zijn voor wilde- en honingbijen. Dit is een mengsel van inheemse een- en tweejarigen en vaste planten. Zie voor de samenstelling bijvoorbeeld: https://www.cruydthoeck.nl/winkel/n1-bloemrijk-bijenmengsel-met-vaste-soorten/p1641

December 2021
Twee maanden terug heeft er een wijkschouw op het vlak van vergroening/onderhoud groen van onze wijk plaats gevonden met de gebiedsmakelaar Watergraafsmeer, Saloua Oulad Youssef. Onder andere de plantvakken Schagerlaan, dode bomen in de wijk, bloemstrook Schagerlaan zijn daarbij bekeken. V

orige week zijn als eerste de vijf zieltogende grote plantvakken langs de Schagerlaan aangepakt. Deze lente zullen we daar de schoenlappersplant volop zien bloeien. En komende zomer kunnen we daardoor genieten van paars bloeiend kattenkruid, gele Rudbeckia’s, witte Asters en paarse Salvia’s.

Op sommige plaatsen lijkt het nu kaal, maar de goede speurder zal de diverse kleine plantjes ontdekken. Een enkel deel is nog leeg, die wordt later aangevuld.

De diverse dode bomen in de wijk worden de komende jaren vervangen.

De bloemstrook langs de Schagerlaan -vanaf de entree van de wijk tot de zandbak- wordt in januari aangepakt, zodat we vanaf de lente van een bloeiend bijenlint kunnen genieten.

Foto: Salie 'Caradonna'

Zondag 19 augustus 2018 van 11.00 tot 13.00 bakkie in de buurt in de Julianatuin

koffie en thee in de buurttuin / coffee or tea and cake in de communal garden / café o té en el jardín comunitario / café ou thé dans le jardin commun (hoek Benno Stokvisstraat / Clara Meyer Wichmanstraat)

Naast thee en  koffie zijn er ook heerlijke, zelfgebakken taarten.

n idee te hebben van het aantal taarteters, horen we graag of je wilt komen en of je misschien zélf ook iets wilt bakken. Laat het ons svp uiterlijk vrijdag 17 augustus weten, via de antwoordstrook van de rondgedeelde uitnodiging of via de mail (monique.wessels@ziggo.nl).

Groene vingers en gebrek aan voldoende tuin? Je bent van harte welkom bij de tuinclub om af en toe te wieden, te sproeien, te snoeien etc. Veel meer dan ’n paar keer per jaar een paar uur is het tuinwerk trouwens niet. Interesse? Mail dan naar Hilde Hofland (hofland_hilde@hotmail.com).

Groeten en tot ziens op de 19e! Brigitte, Monique en Hilde (Stichting de Groene Juliana) Valse saffraankrokus