Wie zijn wij

De Stichting Groene Juliana bestaat uit een aantal actieve leden (Brigitte, Ellen, Hilde en Monique) en een grotere tuingroep, allen bewoners van de wijk Julianapark, Amsterdam-Oost, nabij het Amstelstation.

De Stichting is opgericht in mei 2004 met als doel: ons hard te maken voor ontharding en tegen het stenige karakter van de wijk. De projecten die we inmiddels hebben gerealiseerd, zijn: de vaste plantentuin aan de Benno Stokvisstraat en de drie geveltuinen in de Kees Boekestraat.  Op sommige plaatsen was er al veel groen, hoewel niet altijd mooi groen. Bomen die zich bijvoorbeeld niet goed ontwikkelden en door inzet van de stichting van verbeterde grond zijn voorzien.

Helaas konden niet al onze  (wilde) plannen gerealiseerd  worden – de praktijk is soms weerbarstig. Zo bleek, door het grote aantal in de grond liggende kabels, het planten van nieuwe  bomen op veel plekken in de buurt niet mogelijk te zijn. Waar dat wel kon zijn nieuwe bomen aangeplant. Met onze plannen voor het realiseren van groene daken op de garages moet worden gewacht op de geplande dakvernieuwing. De wilde bloemenweide naast de vijver is op het moment weer overgroeid met gras.

Om de vaste plantentuin en de geveltuinen goed te onderhouden zijn nieuwe mensen met groene vingers en/of ideeën altijd welkom. Met enige regelmaat pakken we in een groepje een stuk tuin aan. Dus voel je hier iets voor, laat het ons weten! (e-mail: groenejuliana@ziggo.nl)

Eenmaal per jaar wordt er met en voor de buurt een high tea georganiseerd.

De Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: 342 14884

Appel-, abrikozen- en kwarktaart & thee!

Bakkie in de buurt: Appel-, pruimen- en kwarktaart